Monday, May 31, 2010

Peberet food of mine~

Hi all,
kehilangan agak lama efa di sini~ ehehehehe...
nak wat entri pun tak ada masa kot...
efa sekarang dok busyyy mengemas rumah yang
dah macam ape tah~~ ceh...tak malu sungguh
efa nie, perempuan ke jugak ye tak??? rumah
berselerak aje~~~ ish2!!! apa nak jadi tak...



okay, kengkawan semua,
efa nak kongsi sikit my peberet fud bila balik umah..
ehehhehe, mungkin agak pelik sikit dari yang lain
tapi kalu efa balik rumah kompom makan benda
alah nie, tak tau la nak cakap cam na~
dah addict kot..ahahaha....
by the way,

memperkenalkan...
LINUT
(bahasa di sarawak panggil nie la, tapi kalau
kat tempat lain tak tau orang panggil ape~ uhuuuuu)


nie dieee~~~ dah siap d masak, cara masak dia guna tepung and air...
pastu, d panaskan d atas api..sehingga
adunan menjadi kenyal, tak nak kenyal sangat,
leh lembik2 sikit...huhuhu



sambal ikut pilihan hati la~~



nie sambal belacan dengan belimbing buluh...
biar wat pedas2...lagi sedap la~


cara makan nya...kenalah gaul sekali...
makan panas2 memang kaw2 rasanya...ehehehe


ok, mungkin korang rasa makanan nie agak pelik
sedikit tapi...
efa tetap sukee~~~
siap leleh2 lagi air liurr....
perghhh...
eheheeh




Wednesday, May 26, 2010

Shawl contest (^-^)

(efa pakai shawl & inner dari cikseri25-tudungonline)



Hye all,
first time nak join shawl contest nie...
ehehhe....saje je nak try la cam na rasanya kan??

efa salu beli shawl kat online nie...
sebab banyak sangat choice, tak payah penat2 g cari kat kedai...
ada yang murah n ada yang mahal....
so, kena pandai cari la ye...huhuhu...

okayhh, berbalik kepada topic yang sebenar ok...eheheh
efa saje je nak try join contest nie...

nak citer sikit nie....
kat cikseri25-tudungonline, banyak pilihan shawl, pashmina, inner, syria
& banyak lagi...
semua murah2 & sangat berbaloi2 kalau korang nak beli..
efa ada byk koleksi shawl dari cikseri25-tudungonline, walaupun tak semua yg
efa dapat upload..cuci mata jap...
jom tengok kat bawah....

sebelum tue, kalau boleh click like kat pic efa d FB ye
link kat sini---> shawlcontest









Cikseri25-tudungonline Shawl contest


Thank u so much for all ur support!!
May Allah swt bless u all..


Kepada semua kawan2 bermurah hati yg dah klik “LIKE” kat facebook, terima kasih byk2..


Tarikh tutup: 31/5/2010

Jangan lupa beli kat cikseri25-tudungonline



ni efa pakai inner cotton warna merah....






Monday, May 24, 2010

**AWARD**

Hari nie dapat award dari shadel...

nie first time dapat award selama berblogging...
ehehehe...terima kasih yee~~~

sapa yang singgah d blog efa boleh la ambik gak award nie ye~
huhuhu...
ikhlas bagi kat korang....
so, rajin2 la memblogwalking....
teng...teng...teng....





!!2 HaRi YaNG BesT!!

Hye all,
hujung minggu yang lepas korang g mana??
mesti dua hari tue tak cukup untuk korang kan??
sekurang2 dua hari tue sudah cukup untuk korang nak berehat,
nak jalan2....nak shopping...huhuhuu

aktiviti efa lak, efa ronda2 ngan mr. chenta efa...
huhuhu...bergambar sana dan sini..
memang kat tempat efa banyak tempat nak ronda2...
just each tempat tue,
quiet jauh2 la...
tapi efa nie suka jalan2...so, efa tak kisah laaa

ok, first day of the weekend....
efa pegi beach~~~
horraayyy~~~


Nie picture kat beach...huhuhu..tak banyak...malas nak upload banyak2..
oh ye, pastikan anda mencuci kaki anda dengan
sebersih2 nya
...ahahaha...




apabila anda berada d sarawak,
pastikan anda menemui patung2 ini...eheheh....
ini lah salah satu kaum etnik yang berada kat sini....




selamat pulang...pandulah dengan berhati2....
toleh kiri, toleh kanan...:P



hari yang indah d akhiri dengan RC!!!
laju giler kot...sampai efa pun tak berani nak mencuba...ehehehe




Hari yang kedua d hujung minggu~

wa....tak g mana2...juz jalan2 kat shopping complex...eheheh
nak cari apa yang best....ada sale tapi tak cukup budget...
arghh sedihhh...



Cun tak pakai spek ini...ehehhe...
tak beli pun....pergh....
nak nieee!!!!



tiba2 teringin nak makan steamboat lak..
eheheh...nasib baik datang awal..
leh ambik macam2 ....tak perlu nak rushing...eeheheheh




efa la yang masak.....kehkehkeh...
sedap kot....alahai sama je rasanya..
manissssss~~~~



my peberet okayyyyy~~~
ketam!!!!
pergh, siap mintak dua kali lagi dari waiter...
tak puas...nak lagi sebenarnya...tapi pedaassss~~
efa tak tahan makanan pedasss....sakit peutttt.....



my dessert of the day....ais krimm...
nyum2....
nie pun makan dua kali...
arghh...efa tak berjaya berdiet ok...
sedihhh..


OK....bye2...
nanti saya datang lagi...huhuhu


Sunday, May 23, 2010

bunga~~~ ORKID laaaa!!!!

Dari hari tue lagi efa nak post entri nie tapi
akibat kepenatan yang teramat2...huhuhuhu
baru hari ini kesampaian....
(sambil berfikir penat sebab ape tah??) huhuhu

kat tempat efa ada taman orkid, yang semestinya
segar mekar...
tapi masa efa g macam tak berapa nak mekar...
frust gilaaaa....arghhhh

so, efa really enjoy giler ambik pic kat situ....ehehehe...
eventhough tak berapa nak byk bungeeee.....
huhuhu....orkid aje yang ada ok...
nama pun taman orkid...ahahahah

sebenarnya banyak cam hamprak punya picture...
tang nie sahaja efa dapat berkongsi...
nanti ada la yang bising2 kata
apasal la blog nie lembap giler nak upload picture..
adeh.....duh!!!
terasa lak efa...:D
nevermind, just forget about it wokehhh...
lets enjoy the picture taken!!!



TADAAAAA~~~ orkid very the purplishhh.....



actually bunga nie sangat pelik....tak tau la...orkid ke??
then, fikir2 balik...of course la kan??? eehhehe



poshingggg mengada2...tak tahan aku!!! :P



geram sangat...kenapa orkid nya belum tumbuh lagi...
ahahahaha....duh~




action je lebih.....:)))
ignore ke'ngegehan' saya...ok...




orkid nie tumbuh tinggi..tinggi..tinggi..tinggi lagiiiiiiii~~~~~






comey aje!!!! banyak lak tue....macam bunge2 merah yang kecik2 tue....





alamak, merah lagi....ape la...nak kata suka merah, tak pula...




orkid biasa je...tak da yang istimewa sangat....




the orangesss in da house....


sebenarnya, efa datang kat taman orkid, dalam 30 minutes almost nak
closed
...so, memang dengan rushing ambik picture sini and sana...
sememangnya tak puas, sebab
ada gak picture yang tak menjadi...
efa cuba mencari orkid yang lain dari yang lain
tapi tak sempat nak merantau dalam taman orkid
yang sememangnya seluas alam itu...

masa dok rushing2 gak, tak sempat gak nak
menelaah nama orkid nie satu2....
efa harap lain kali efa dapat spend masa yang agak lama di sini...

ok then, see ya~~



Thursday, May 20, 2010

terima kasih cinta~

Sesuatu yang tak di sangka, terjadi kepada diriku ini...Alangkah indahnya jikalau lautan tak bergelora.....
perit hati efa nak tempuhi semua ini...tapi apa yang terjadi haruslah ditempuhi jua~
hati ini hancur sudah berkecai namun efa tetap berdiri dalam mencantumkannya sendirian....
terima kasih cinta untuk segalanya....



Sunday, May 16, 2010

three....two....one....freddy!!!!

semalam masa bersuka ria bersama teman cinta efa...
ehehehe...
well, memang plan nak tengok muvie...so, we choose
his fav la...a nightmare on elm street...
its horror muvie..
seram tak seram gak la...

tapi before tengok muvie, sempat lagi
spend masa main ''motor control''..
its really2 fun....rasa nak try plak main..
hobi baru katakan...
opss...bukan efa ye...but my mr. bf...

lepas tue, g makan dulu..
then barula g tengok freddy!!!!
lambat lak tue kitaorang...
ceta tue boleh tahan laa...huhuhu...
korang tengok la dulu baru tau ye....


wearing simple je...
suka tengok belons2 tue....sooo cute miut....


the ''tayar ngan rim''....1 day, efa nak try la...ehehehe


one of our feberet fud....
stewed beef wif dry noodle...
its mee kolok la...
makanan popular di sarawak....
everyone must try....thumbs up!!!!



Friday, May 14, 2010

eiffel, im in love~


selamat hari jumaat semua... eheheheh....
semoga hari ini membawa keberkatan kepada kita...
insyaAllah. entri kali ini efa nak kongsi sikit.
salah satu my dreams la. ahakz.
efa teringin sangat nak gi Paris...arghhh....yes2!!!
tapi bilakah agaknya tue ye??? hurm...
kenapa dan mengapa Paris???
well, speaking london here, Paris is a beautiful place,
with famous and interesting places to visit. duh!!

negeri2 dalam Malaysia nie pun efa lom habis pusing2 lagi tau...


nak gi Eiffel tower, al maklumla tower nie memang extra beautipol,
dengan struktur bangunan yang sangat2 menarik ituuu....
lagipun tower nie dah jadi satu ikon untuk France....
Paris ooo Paris... i hope 1 day..??? bila oh bila??



introduce~ the eiffel tower



wow....extra extra suke....



cantik dan menarik sungguh...aduhhhh




dapat ambik ngan poster pun jadi la ye!!!
sian nye....

Thursday, May 13, 2010

Selamat Hari Lahir!!!!



Waaaaa....setelah berhempas pulas dengan final exam, sekarang
adalah masa untuk beristirehat,
akan tetapi efa ada satu perkara penting yang mesti ditunaikan...
ehehehe...apa agaknya tue??
tak yah teka2...efa bagitau terus kat korang la...


efa nak wat surprise kat my cayunk le, sempena besday dia...
kepala dah poning dok hantuk2 kat dinding
sebab nak keluarkan idea,
nak wat apa untuk dia, nak bagi apa...
memang kepala hotak ini sudah blurrrr...arghhh...
totally blank...tut...tut...tut..
efa tak ada la nak wat party kot wat dia..
sekadar makan malam dengan satu lilin je..
ahahhaha...takkan la kot..


bermulanya, efa giler rushing2 pagi tue, hantar akak,
pastue, rehat jap...ingat nak tido dulu....pastu,
baru nak gi beli hadiah...
dengan berjalan tak hingat orang kiri kanan..
main redah je....ahernya beli gak la hadiah....
mesti korang pelik kenapa efa belikan last minute kan??
eheheh...memang la, baru sampai semalam n ye,
pastue ari tue baru pat nk beli....
then, berkejaran ngan masa lak, nak ambik dia,
bawa gi lunch...

petang tue baru ada ada plan best! !!!
nak plan bagi surprise, efa beli kek besday.....
thanx to my fren, dolah n ct....for helping me...ehehe..
sian dia ngan gf dia kena bawakan kek kat restoran....eheheh

mula2 tue, memang kitorang dah plan nak makan
kat restoran nie, yang sememangnya
menjadi tempat peberet kitaorang la....
tup tup tup, bila dah sampai je kat restoran tue...
mak aiiiii....gilerrrr tak buka pula..TUTUP....
arghhh...so boring tau...
kena gitau ngan my fren, sian dia...uhuhuhuhu

di pendekkan ceta la ye,
efa mintak tolong waiter nie hantarkan kek....time nie
kawan efa dah delivery kek kat restoran tue,
bagi terus ngan waiter la...sian time nie
efa tipu bf yang efa nak g toilet...
huhuhu...lama menunggu ye...sian dia..
heheheh....then...
tadaa.a.....
surpriseee!!!!!

happy birthday to u... happy birthday to u... happy birthday to u, my dear... happy birthday to u.....

kek pun sampai...
haihhh....memang senyum lebarlah dia time tue...




p/s: sowi la kawan2 kalu entri kali nie agak2 jiwang tahap karat ye!!!....tapi dats me!! huhuhu

My sirloin steak...
rasa ok je...need to improve on the sauce
adeh2....yerla, efa quite particular dalam bab2 makan2 nie...





same goes to this lamb chop...didn't like the sauce actually...






& lastly the birthday cake...eheheheh..
white choc with tiramisu...
2 thumbs up!!!! love2~~~~
nyummyyyyy







Wednesday, May 12, 2010

Catatin lama...

dan berakhirnya

setelah 3 minggu memerah otak mengeluarkan ilmu
dan tak lupa juga menempuhi hari2 yang getir.
efa dah selamat untuk bercutiiiiii...yeahhh...
sekarang efa nak lupakan pasal study, bukan nak
bersuka ria tapi untuk menenangkan fikiran sebelum
meneruskan perjuangan di semester hadapan..

sebenarnya, sekarang nie efa wat entry masa efa dlm
kapal terbang nak balik ke kpg halaman ku....
dilayani sangat baik oleh paramugara dan paramugari
di dalam pesawat ini. efa sangat berpuas hati dengan
layanan nya. seolah2 efa dapat merasai layanan Malaysia
Hospitality
tue. kalau korang nak tau, maksud hospitality
itu sendiri mengambarkan melayan mesra tetamu yang
datang. betulkan efa sekiranya efa salah ye. eheheh..
efa berharap semua kakitangan kapal terbang mempunyai
sikap seperti ini, kerana ini boleh dijadikan sebagai
satu aset negara kita yang amat berharga. selain itu,
pelancong2 asing dari negara luar dan jiran pasti
berpuas hati dengan layanan yang diberikan...

alamak, apa yang efa mengarut ni. eheheh. nie namanya
tak puas hati lagi nak jawab final exam. masih demam
exam kot.ehehehe. sebab semua soalan dalam esei kan,
kalau boleh nak jawab panjang2 walaupun kadang2 markah soalan
tue tak lah banyak mana kan. hurmm. dah2 la, efa dah
tak larat nak cerita lagi pasal final efa. apa2 pun
tunggu result nya ye. kepada rakan2 yang masih menduduki
final exam, efa ucapkan gud luck ye..eheheh..





Sebenarnya efa sorang je dalam kapal terbang nie??
percaya tak??? ehehehe...ni dh tunjuk nie... xda orang sebaris efa..
huhuhu...biasala flight malam kan...
ada lagi sebenarnya...tapi dalam 30% je penuh...huhuhu...





meh layan juice dulu....guna webcam je...
kamera dah rosak, handset plak xleh nak on...huhuhu





ala2 nostalgia la konon~~ aahahhaha




peace....:))))






suke lebih...pergh....siap ada bunges-bunges lagi...ahahaha



Friday, May 7, 2010

sungguh tidak ku sangka...

Macam dah tak percaya tinggal 1 paper je lagi. yiiihhaaa!!!!! tak sabar rasanya nak balik umah. boleh jalan2 n ronda2 satu bandar nie. biasalah, cuti sakan la nampaknya. ting!!!! tengah mengelamun nie, nak wat apa time cuti (tapi efa lom baca habeh lagi untuk paper last nie, memain betul!!! ish2...cepat2 g study). doakan efa ye. almaklum la, last paper nie, rasa debaran nya lain sikit. ehehehe.

pikir macam2 da, nak kemas barang, nak buat clearance, nak angkut barang, nak seret2 beg besar, nak g airport, nak check in, nak naik kapal terbang, paling best yang nak sampai tue. tapi perjalanan masih jauh lagi, so kena bersabar dulu. berikan sepenuh perhatian pada paper yang terakhir ini, dan lakukan sebaik yang mungkin. xda nak main2 lagi. nak pastikan pointer tak turun. nak up up up lagi
. insyaAllah. harap semuanya berjalan dengan lancar. satu hari nie efa ngadap notes, kemas barang, on9 aje. ahahahah. macam dah tak ada aktiviti lain yang menyihatkan. semoga cuti nie dapat mengisi masa lapang dengan bersukan, makan2, bersuka ria, berhati riang, waaaa.....best2... ok, dah2...jom mulakan hari ini, dengan satu pengembaraan study group saya...


Memperkenalkan ahli kumpulan cheer leaders kita...ahahaha...
nielah geng2 study group tetap saya..ehehehe..
eksyen je lebih dorang nie!!!





Mula menyedari ada kamera,
ahahaha....smile owez!!!


nanti kalu ada masa, ada la pic yang lain.....
da
da
da
da
da




duit poket

Related Posts with Thumbnails