Friday, December 23, 2011

Anugerah Carta Borneo ERA 2011

Walaaaaa, baru ada masa nak update event Anugerah Carta Borneo ERA 2011, 10 Disember 2011 yang lepas. Adoiii Efa dua minggu baru ko nak update!! ish2. Efa belum sampai tahap dapat update everything on the spot kat blog, salu je delay. Terlalu banyak sangat waiting list entry Efa ni. Masa Anugerah Carta Borneo ERA hari tue, efa dapat 2 free tiket masa event Tweet Up Kuching pada siangnya, boleh baca entry first kat SINI, dan second entry baca SINI. So, Efa dan Rudzie apa lagi, keriangan dapat tiket free tu, walaupun free seating, nak jugak nak pergi. 


Kitaorang pergi around 7 pm macam tue la, sampai2 je kat BCCK, penuh weiii parking, kena jalan jauh sikit la. Pastu, bila dah sampai kat dalam dewan, fuhhh, luas nak mampus, dan yang paling pelik kitaorang tengok, ada seat tapi ada pagar (ala2 macam kat konsert zee avi aritu). Ingatkan free seating duduk kat situ, rupa-rupanya tu untuk VIP, kalau nak duduk boleh naik kat tingkat atas, yang kat bawah kena berdiri!!! disebabkan kitaorang malas nak naik atas dan tempat duduk kat atas yang dah penuh, so berdiri je lah nampak gayanya sampai habis anugerah (tak tengok habis pun, balik awal macam konsert Zee Avi ari tu). fuhhhhh~ lenguhhhh kaki weiii.. geram pun ada. menyesal datang~


Korang tengok jelah pictures kat bawah ni, memang tak lawa la, sebab Efa berdiri jauh dari pentas. Kalau korang rasa nampak macam dekat je tu, jangan terpedaya, itu pictures yang Efa ambik dari FB Era.fm Kuching. Malam tu, Efa banyak ambik video, sebab geram sangat bila snap pictures semua tak cantik. huh~ 



Hanif, Osha dan Ray, DJ Era.fm, antara yang memeriahkan lagi malam tu.

Ray, lucu pulak nampak dia duduk kat situ.

Tak rasa ke kerusi VIP banyak kosong!!! baik suruh penonton lain masuk duduk kat situ!!!

Pop Shuvit, persembahan yang bertenaga siap boleh terapung lagi. ahahahahaha

salah satu sebab efa rasa geram sangat. photographer berlambak2 kat depan!! please laa~ kalau kat Anugerah mana2, photographer semua duduk kot!! ishhhh
tengok!!! kepala korang je nampak! tak prihatin langsung kat penonton. 

Persembahan bertenaga dari Mizz Nina (picture credit: Alvin Leong, FB Era.fm Kuching)

(picture credit: Alvin Leong, FB Era.fm Kuching)

(picture credit: Alvin Leong, FB Era.fm Kuching)

Mayze, ramai yang bersorak, tapi sorry Efa tak kenal, mungkin sebab Efa tak mengikuti edaran muzik semasa.  Huhu

Comel je Najwa Latiff cakap bahasa Sarawak.
   
Carta Hati dan Cinta Muka Buku, dengar2 malam tu dia baru baik dari demam. Tapi sporting gila  Najwa Latiff.  Tiba2 tersuka lak ngan dia. :)) (picture credit: Alvin Leong, FB Era.fm Kuching)
  
Persembahan Stacy memang super duper best gak. Suara best sangat, dan paling suka tengok dia menari la, memang boleh jadi Agnes Monica Malaysia. ehehehe (picture credit: Alvin Leong, FB Era.fm Kuching)

Ir Radzi, Penyanyi dari Sarawak, slap me, sebab memang Efa tak kenal dia. ahahaha. Kira malam tu baru kenal dia.Tahniah la kat dia sebab menang besar malam tu, bolot 3 Anugerah. 

To tell you all the truth, Efa balik awal dan tak sempat tengok Hafiz buat persembahan malam tue. (as usual Efa akan balik awal) (picture credit: Alvin Leong, FB Era.fm Kuching)

DJ Radio ERA.fm, Haniff, Ray, Osha, Hasmin dan Wan (picture credit: Alvin Leong, FB Era.fm Kuching)




**Kalau tak kerana tiket free, tak pergi kot Anugerah Carta Borneo ERA ni, dah la kena berdiri sepanjang Anugerah tu, nak snap picture pula nampak kepala orang je! hurm. apa2 pun memang enjoy dengan persembahan dari Pop Shuvit, Mizz Nina, Najwa Latiff dan Stacy! 






6 comments:

Si Biskut Rangup said...

bezzzz nya! mcm ne dapat tiket free?? *nampak glak kmk x hapdet! ahaha*

e F a said...

apa kmk pergi ke tweet up kuching hari ria, thats y mek dpt tiket free...

AmirFX said...

Adik kmk ngerepak juak bila anugerah ya kenak bolot nemiak nama Ir ya tek... hahaa..

Nanan said...

sp ir radzi ya ow? kmk pun xkenal. heheh

ciEk NiENa said...

wah, bestnya dpt pegi konsert.,. seyes sya xpenah pegi.. huhu..

ciEk NiENa said...

wah, bestnya dpt pegi konsert.,. seyes sya xpenah pegi.. huhu..

duit poket

Related Posts with Thumbnails